www.tordera.cat
Notes de Premsa
MERCAT DE TORDERASegons l'estudi, els aspectes a millorar són els accessos al municipi i a l'aparcament.
L'Ajuntament impulsa aquest any un Pla d'acció de millora del mercat que passarà per la creació de nova senyalització informativa, la instal·lació de més serveis per als visitants i l'obertura d'una Oficina d'Informació del mercat, entre d'altres novetats.
El mercat dels diumenges de Tordera compta amb 155 anys d'història i actualment disposa de prop de 300 parades en una superfície de venda de 6.000 metres quadrats.
Els regidors de Via Pública i Promoció de la Vila, Rafel Matas i Bernat Costas, van presentar dilluns al Teatre Clavé les conclusions de l'estudi de millora del mercat dels diumenges de Tordera. L'objectiu de l'estudi, que ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona, és establir un pla d'actuació basat en la diagnosi real de l'estat del mercat de venda no sedentària i establir les línies estratègiques que condueixin a la seva millora.
L'estudi, realitzat entre 2007 i 2008, detalla que el 89% dels visitants valoren entre bo i excel·lent el mercat dels diumenges i destaca la necessitat de millorar els accessos al municipi i al mercat i ampliar els espais d'aparcament.

MercatEl mercat dels diumenges de Tordera compta amb 155 anys d'història i actualment disposa de prop de 300 parades en una superfície de venda de 6.000 metres quadrats.
L'estudi , que s'ha fet en base a trobades i entrevistes personals a visitants, marxants i comerços locals, ha constatat que les temporades de major afluència de públic són les de primavera i tardor, amb una mitjana de 26.000 visites setmanals. La procedència d'aquestes visites s'ha comptabilitzat en un 21% de residents locals, un 57% són visitants de comarques veïnes i un 22 % d'altres procedències. El principal motiu de visita al mercat, segons l'estudi, és el passeig amb la parella i amb la família i l'edat majoritària dels visitants es situa entre els 40 i 60 anys.
Segons l'estudi presentat dilluns, la despesa mitjana a Tordera d'un comprador del mercat es troba al voltant dels 46 € i els principals articles de compra són la fruita i la verdura, la roba, el calçat i els àpats (sobretot l'esmorzar). Finalment, l'estudi també detalla que la durada de la visita al mercat per part dels visitants foranis és de 2 hores, mentre que un torderenc o torderenca hi destina poc més d'una hora.

A partir de les conclusions recollides a l'estudi, l'Ajuntament de Tordera establirà un Pla d'Acció de Millora del mercat dels diumenges que passarà per diferents estapes. Tal com ha assenyalat el regidor de Promoció de la Vila, Bernat Costas, durant aquest 2009 s'estan posant en marxa diferents iniciatives per impulsar aquest Pla d'acció, com ara la creació d'una comissió mixta del mercat (amb representants municipals, dels marxants i dels comerciants) per redactar el nou reglament del mercat i diversificar l'oferta de parades i s'ha millorat el sistema de gestió dels aparcaments del mercat. De cara als propers mesos, les regidories implicades en la millora del mercat milloraran la senyalització i els accessos al mercat, s'obrirà l'Oficina d'Informació del mercat, vinculada a la futura Oficina d'Informació Turística i s'instal·laran més serveis per als visitants. Finalment i a mitjà termini l'Ajuntament té previst inciar una campanya promocional del mercat a Tordera presentada com a motor econòmic i turístic de la vila.

Consulteu des d'aquest espai l'estudi de millora del mercat dels diumenges

.

Informaciˇ publicada el 24 de marš de 2009