www.tordera.cat
Notes de Premsa
La mirada del poetaEs tracta d'un projecte que té per objectiu acostar la poesia de Miquel Martí i Pol a tota la ciutadania a través de diferents manifestacions artístiques. Per dur-ho a terme s'utilitzaran tres equipaments que s'uniran en una cercavila acompanyada per diferents col·lectius locals. Les activitats de "La Mirada del Poeta" començaran a la biblioteca, a les 21.30 h, amb una lectura i interpretació de textos, passaran pel Teatre Clavé  i finalitzaran al Casal de Joves, amb un concert de versions musicals dels textos de Martí i Pol. Totes les activitats seran gratuïtes i obertes a tot el públic.
Tordera celebrarà la nit del 30 de maig "La Mirada del poeta", un projecte artístic i cultural que té per objectiu acostar la poesia a la ciutadania a través d'una proposta diferent de l'oferta cultural habitual. 
"La Mirada del poeta" és un recorregut per l'obra de Miquel Martí i Pol a través de les diferents manifestacions artístiques com ara  la dansa, el teatre, la música o els audiovisuals.

"La Mirada del poeta" consistirà en un recorregut per tres equipaments de Tordera: la biblioteca, el Teatre Clavé i el Casal de Joves. Cadascun d'aquests espais acollirà propostes artístiques inspirades en l'obra de Marí i Pol amb un tractament estretament lligat als perfils dels usuaris de cada equipament. Així, es reserven les arts escèniques i plàstiques per a la biblioteca i el Teatre, mentre que els concerts de diversos estils musicals com el pop o el heavy, a partir dels versos del poeta, es celebraran al Casal de Joves. La cercavila que recorrerà els tres espais es farà acompanyada de l'actuació de col·lectius com la Colla de Diables de Tordera, percussionistes, teatre de l'invisible i pirotècnia.

Els actes començaran a les 21.30 h a l'interior de la biblioteca amb la lectura i interpretació de diversos textos del poeta  i la projecció de diferents audiovisuals sobre la mateixa temàtica a la façana de la biblioteca. A les 22 h, la comitiva es desplaçarà des de la biblitoca fins al Teatre Clavé, passant pels carrers Canigó, Santa Llúcia, Folch i Torres, Camí Ral i Doctor Trueta. Aquest tram de recorregut es farà acompanyat de la Colla de Diables de Tordera.
Ja al Teatre Clavé, sobre les 22 h, entre el vestíbul i la sala gran, tindran lloc les lectures i interpretació de fragments (La dona i La sol·litud - La Fàbrica), i  també hi haurà una demostració d'arts plàstiques.
A les 23 h "La Mirada del poeta" es desplaçarà fins al Casal de Joves, passant pels carrers Doctor Trueta, Camí Ral, Folch i Torres, Santiago Rusiñol, Girona i Avinguda dels Països Catalans. En aquesta ocasió la cercavila s'acompanyarà de la colla de persussionistes, d'actors de teatre de l'invisible i de la pirotècnia de la Colla de Diables de Tordera.
A les 23.25 h començarà el concert de versions musicals de les lletres de Martí i Pol a l'exterior del Casal de Joves.

Per dur a terme "La Mirada del Poeta" es mobilitzaran més de vuitanta persones arribades de diferents entitats locals, Aules de formació artística del Clavé i grups musicals locals.
La Mirada del poeta, que coincideix amb la celebració del 10è aniversari del nou Teatre Clavé,  és una iniciativa organitzada conjuntament per les Regidories de Cultura i Joventut, la Fundació Teatre Clavé i i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Informació publicada el 25 de maig de 2009