www.tordera.cat
Portada:Ajuntament:Cultura:Biblioteca:Guia d'ús del recull de premsa local {:}inici{:}
Documents
1.Què és el recull de premsa local?


2. Qui el fa i perquè?


3. Què podem trobar-hi?

 

4. Com s'estructura el recull?


5. Com buscar una informació?


6. Què passa quan no s´obtenen resultats?

             


1.Què és el recull de premsa local?
El recull de premsa és una base de dades que recopila les notícies que apareixen a la premsa general i comarcal sobre Tordera i la seva àrea d'influència.

2. Qui el fa i per què?
Una de les missions principals de qualsevol biblioteca pública és recollir, conservar i difondre la informació d´àmbit local. Per això, des de l´any 1983, la biblioteca va decidir recollir totes les notícies que anaven sortint a la premsa sobre Tordera i el seu àmbit d´actuació. Les notícies es fotocopiaven i s'arxivaven.

3. Què hi podem trobar?
Es recullen notícies que parlen de Tordera i la seva àrea d´influència en l´àmbit de la política, economia, cultura, medi ambient, habitatge, educació, personatges locals, esports, etc. Si us interessa, podeu consultar el llistat de temes complet.

4. Com s'estructura el recull?
El recull de premsa local s'estructura en una pàgina inicial on hi trobem el cercador i les últimes notícies incorporades al recull, en una llista de notícies i en una descripció de la notícia.

5. Com buscar informació?
A la pàgina d´inici del recull apareixen les últimes notícies que s´han introduït a la base de dades. Per buscar altres notícies, teniu tres opcions:

5.1 Si esteu interessats a consultar les darreres notícies, l´opció més simple és navegar a través de les icones del principi i final de la pàgina .
5.2 Per buscar notícies d´un àmbit concret, personatges, etc utilitzeu el cercador.

  1. Si coneixeu la paraula concreta (o el nom), escriviu-lo en el camp “Paraules a cercar”.
  2. Podeu limitar la cerca, si us cal, amb el camp “Tipus de cerca” . On podeu seleccionar que en la cerca s'utilitzin totes les paraules que heu escrit, només alguna paraula o la frase exacta.
  3. El cercador també us permet acotar la cerca en un període temporal determinat, o bé escollir el títol concret de la publicació, en el cas que només us interessi trobes notícies d'una publicació concreta


5.3 Si no sabeu exactament què busqueu, aneu al

llistat de temes

per orientar la vostra recerca

Un cop heu fet la cerca us apareixen llistades les notícies pertinents. Per accedir a la descripció de la notícia i al text complet d'aquesta només heu de clicar el títol.

6. Què passa quan no s'obté el resultat que s'esperava?
Quan el cercador no troba cap notícia que s'ajusti a les paraules que s'han utilitzat en la cerca, surt un missatge que ofereixen dues possibilitats, per una banda l'enllaç al llistat de temes i per l'altra un enllaç al correu electrònic de la biblioteca perquè el personal us pugui assessorar en la cerca d'informació.