www.tordera.cat
Notes de Premsa

Fira del contLa Regidoria de Promoció Econòmica ja té a punt la tercera edició de la Fira del Conte de Tordera que es celebrarà dissabte, 24 d´octubre.
A través d´aquesta mostra es vol contribuir a la sensibilització de la lectura del públic infantil i juvenil a través d´eines com els contes i els àlbums il•lustrats, així com també posar a l´abast dels visitants una oferta lúdica que doni a conèixer autors i il•lustradors catalans.
Un any més, el proper dissabte, la plaça de l´Església i el seu entorn s´habilitarà amb l´objectiu de convertir-lo en un espai de trobada per a llibreters i il•lustradors d´arreu, juntament amb altres espais d´animació des d'on es realitzaran actuacions lúdiques diverses amb  l´objectiu de convertir-lo en un marc singularitat, qualitat i dinamisme.
La Fira comptarà aquest any amb la presencia de nou editorials, que a través d´activitats lúdiques com conta-contes i tallers, presentaran les seves novetats al públic familiar. També participaran a la fira les escoles, entitats i empreses del ram educatiu de Tordera, que s´han volgut sumar a la iniciativa organitzant novament lectures en veu alta, espectacles de teatre i tallers d´animació i creativitat infantils. En aquest sentit, la Biblioteca de Tordera serà present també a la Fira, amb l'espai de lectura infantil, sota la porxada de l'Ajuntament, on els nens i nenes que visitin la fira podran llegir i dibuixar còmodement. 

Puzle il·lustrat

PROGRAMACIÓ

10.30 h: 

* Lectura en veu alta  amb les escoles de Tordera: La Roureda, Vedruna, Ignasi Iglésias, Institut de Tordera. A les escales de l'església.

* Presentació i il·lustració de "L'home més fort del món", amb Takatuka Editorial (a partir de 4 anys). A l'espai Tallers.

* Conta conte il·lustrat "La visita de la Valentina, amb Edicions Casablanca (a partir de 3 anys). A l'escenari

11.00 h:

* Presentació "Contes Cuscusians", amb l'Editorial Los Cuscusianos (a partir de 5 anys). A l'espai Tallers

* Conta contes "Un conte ben embolicat", amb l'Associació Cultural i Recreativa Pere Cot. A l'escenari.

12.00 h:

* Taller "Descobreix els teus talents", a càrrec de la Fundació Creativació (a partir de 8 anys). A la zona tallers.

* Conta contes "Formigues a la cuina", amb l'Editorial Piscina, un petit oceà (a partir de 4 anys). A l'escenari.

12.30 h:

* Conta contes il·lustrat "Miriam, de somiatruites a rodamón", amb Ruth Rodriguez i Miquel Cazaña (a partir de 4 anys). A l'escenari.

16.00 h:

* Lectura en veu alta amb l'escola Vedruna de Tordera. A les escales de l'església

* Presentació / conta contes "La caixa del port", amb la torderenca Gemma Martí. A l'escenari.

16.30 h:

* Espectacle "El gran llibre de les històries imaginades de les tradicions", amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA (a partir de 4 anys). A l'escenari

* Taller "El drac emocionat", amb el Centre de psicologia i logopèdia El Camí (de 4 a 6 anys). A l'espai Tallers

17.30 h:

* Conta contes "La increible història del nen menjaparaules", "El pirata de les estrelles" i "Tristània imperial", a càrrec de Babulinka Books (a partir de 4 anys). A l'escenari.

* Presentació de "Tunga Petitunga", amb Mar Pavón i Pagès Editors (a partir de 6 anys). A les escales de l'Església.

* Taller "Descontant contes", a càrrec de La Regadora (de 6 a 10 anys). A l'espai Tallers.

18.00 h:

* Espectacle d'obres xineses: El Patufet, amb l'Escola Educació especial Les Aigües de Mataró. Al Teatre Clavé.

19.00 h:

* Música i diversio fi de festa "Balla, canta i riu", a càrrec d'El pot petit.

Durant tot el dia també hi haurà partides del "Guspira", el joc dels correfocs, a vàrrec de Jordi Torras i Taller de Llaminadures (a partir de 3 anys). També, els expositors organitzaran tallers i jocs a les seves parades. Durant la tarda, l'Associació de narradors i narradores explicarà "Històries a cau d'orella, de tu a tu". També, la Biblioteca de Tordera muntarà sota la porxada de l'Ajuntament l'espai de lectura infantil, on els nens i nenes podran llegir i dibuixar de manera més còmode. 

La Fira del Conte s'organitza amb la col·laboració de les empreses i entitats locals: Llibreria Núria, Llibreria Tordera, La Regadora, El Camí centre de Psicologia i Logopèdia, Associació de Comerciants Tordera Centre, Fundació Teatre Clavé i Ràdio Tordera.

Descarrega't el programa d'activitats:

Programa activitats 2015

Programa activitats 2015

Fitxer: Programa_Fira_Conte_2015_definitiu__3_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 179.38 kB