www.tordera.cat
Notes de Premsa

Els Ajuntaments de Malgrat de Mar, Blanes, Tordera, Palafolls i Santa Susanna, juntament amb 2 sindicats de pagesos i 3 cooperatives agrÓries de la zona, han signat aquest dimecres 15 de novembre la carta fundacional per a la gestiˇ i desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. Es tracta d'un instrument que ha de ser capaš d'integrar les condisicions agrÓries, paisatgÝstiques i culturals. 

El regidor d'Obres i Pagesia, Carles Aulet, va assistir aquest dimecres dia 15 de novembre a la signatura de la Carta per a la gestiˇ i desenvolupament de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera. L’acte, en el qual hi van estar representats els ajuntaments de Blanes, Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls i Santa Susanna, els sindicats de pagesos i les cooperatives agrÓries, suposa el primer senyal de vida d’un instrument que ha de ser capaš d’integrar les condicions agrÓries, paisatgÝstiques i culturals.

Principalment, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera ha de tenir en compte les necessitats del sector productiu agrari actual, impulsar plans i programes que serveixin per afavorir la consolidaciˇ de les empreses del sector agrari ja existents, l’acolliment de nous emprenedors agraris i l’acompanyament a ambdˇs. L’objectiu final serÓ garantir la rendibilitat de les explotacions agrÓries i la dinamitzaciˇ del sector productiu agrari.

AixÝ mateix, Ús una eina que ha de contribuir al prestigi de les produccions agrÓries i constituir-ne un valor afegit, perquŔ, a mÚs, afavoreix la percepciˇ del territori com un objectiu turÝstic i gastron˛mic, i perquŔ augmenta l’autoestima i l’arrelament dels habitants dels municipis que la integren. ConseqŘentment, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera tambÚ jugarÓ un paper fonamental en la governanša alimentÓria, i en l’alimentaciˇ saludable i de qualitat per a la ciutadania.

Informaciˇ publicada el 17 de novembre de 2017