Un vermut musical, una gimcana torderenca i la vesprada musical son les principals novetats que obren el ventall de propostes adreçades a tots els públics i que comparteixen el cartell amb la resta d'activitats tradicionals de l'aplec. 

">

El dissabte 11 de maig arriba el tradicional Aplec de Sant Ponç amb novetats importants a la programació oficial

Última revisió 09-05-2024 08:55
09/05/2024

Un vermut musical, una gimcana torderenca i la vesprada musical son les principals novetats que obren el ventall de propostes adreçades a tots els públics i que comparteixen el cartell amb la resta d'activitats tradicionals de l'aplec. 

Com cada any, la Comissió de Festes i la Parròquia de Tordera són les encarregades d'organitzar les activitats més tradicionals de la diada de Sant Ponç, 11 de maig, a l'entorn de l'ermita torderenca.

A les 11h, hi haurà audició de sardanes amb la cobla ciutat de Granollers. A les 12 començarà la tradicional benedicció de roses i l'ofici solemne amb l'acompanyament de la Coral de la Parròquia de Sant Esteve. Tot seguit, es farà la processó per l'esplanada de l'ermita amb l'acompanyament de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i al finalitzar es farà el cant de goigs.

A les 13h, arribarà un vermut musical a càrrec de DJ Cactus. D'aquetsa forma, s'animarà l'estona prèvia a la tradicional arrossada. Música del moment i de tots els temps per gaudir amb els amics i família.

A les 14h, tindrà lloc l'arrossada popular preparada amb prop de 200 quilos d'arròs perquè la puguin tastar fins a 2000 persones.

A les 16:45h, una gimcana torderenca a l'entrada de l'Ermita oferirà uba bona estona a petits i grans. Posteriorment, a les 17:30h a l'esplanada de Sant Ponç, començaran les sardanes a càrrec novament de la Cobla Ciutat de Granollers. 

Per tancar la jornada, a les 18:45h arribarà la vesprada musical amb el grup "The Blackiss" i Dj Klusketa. Una de les novetats del cartell que farà gaudir al públic juvenil i adult fins les 21h de la nit.

L'Ajuntament de Tordera recorda que hi haurà un servei continu i gratuït d'autocar que sortirà entre les 10:30h i les 13:30 h i a la tarda entre les 16:30h i les 17:30h del Parc de la Sardana.
Des de la parada de Sant Ponç la sortida serà a les 15h,18h,19h i 21h. L'Aplec de Sant Ponç i la seva programació, és una celebració impulsada per la regidoria de festes i amb el suport principal de la Comissió de Festes, La Peixera, Geganters i Grallers de Tordera, l'Esplai el Garbell i Autocars Barrera. També gràcies a la cinquantena d'empreses i particulars que col·laboren en l'arossada o la posada a punt de l'espai.

En compliment de la normativa vigent de prevenció d'incendis de la Generalitat es recorda que no està permès fer foc al bosc. Per a totes aquelles persones que vulguin cuinar, s'han habilitat cinc espais de foc controlat que es podran utilitzar de 8:30h fins a les 15:30h. Fora d'aquests espais i de les barbacoes existents, no es pot fer foc. L'organització no es responsabilitza dels qui portin barbacoes de casa i hi facin menjar fora dels espais controlats.

L'Ajuntament de Tordera demana la col·laboració ciutadana per mantenir el paratge de Sant Ponç en  òptimes condicions i agraeix la participació de tots els establiments col·laboradors en l'organtizació de l'Aplec i la Diputació de Barcelona.