www.tordera.cat
Notes de Premsa

Els propers 18, 19 i 20 de març Tordera acollirà la XXVIII edició de la Fira Mercat del Ram al Parc Prudenci Bertrana.
Es tracta d´una de les escasses mostres multisectorials d´accés gratuït que encara es mantenen a Catalunya i en la qual s´hi exposen productes arribats dels sectors de la indústria, els serveis, l´agricultura, la ramaderia i l´artesania. La tradició centenària del mercat dels diumenges de Tordera, reconeguda arreu del país, ha motivat que la Fira Mercat del Ram mantingui l´esperit de multisectorialitat que l´ha caracteritzat des dels seus inicis.

La fidelització dels expositors i el marc idoni que ofereix el Parc Prudenci Bertrana per acollir certàmens d´aquestes característiques ha convertit la Fira Mercat del Ram en un punt d´atracció comercial i social per als més de 30.000 visitants que es reben any rere any.

En les darreres edicions la Fira ha ampliat l´oferta a nous sectors, com el medi ambient, l´habitatge, el voluntariat i les noves tecnologies, per adaptar-se a la demanda d´un públic cada dia més exigent amb aquest tipus de mostres.
D´aquesta manera, durant els últims anys la Fira ha donat especial interès en promocionar el producte innovador dels expositors mitjançant el Premi Innova, dotat econòmicament per guardonar les empreses que utilitzen la Fira Mercat del Ram com aparador dels seus nous productes de mercat.

D´altra banda, el teixit associatiu de Tordera, format per més de quaranta entitats de tots els àmbits,  també és present a l´escenari de la Fira Mercat del Ram a la Mostra d´Associacionisme Local. Es tracta d´un espai propi per a les entitats on cadascuna d´elles aprofita el marc de la Fira per donar a conèixer quina és la seva tasca en la dinamització de l´activitat social del municipi. 
En aquest sentit, és especialment atractiu per als visitants les activitats que s´organitzen des de Mostra d´Associacionisme, adreçades a tots els públics i amb l´objectiu de fer més amena la visita a la Fira Mercat del Ram. Al llarg d´aquests últims anys s´han organitzat actes tant singulars com tirades de bitlles catalanes, jocs populars, tallers de belles arts, partides simultànies d´escacs o concerts en acústic dels músics locals.

Finalment, la Fira Mercat del Ram també s´ha convertit en els últims temps en el millor aparador de la gastronomia local i en el qual hi ha pres especial importància la implicació dels restauradors locals mitjançant la creació de El Plat de Fira. Des de fa quatre anys els restaurants del municipi preparen un plat específic, l´ingredient central del qual són els peus de porc en tant que es considera un dels plats típics de la gastronomia local. A més del plat de Fira, la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera que acull els principals productors agrícoles i ramaders del municipi, també prepara activitats gastronòmiques durant els dies de la Fira, com per exemple, la “fesolada popular” amb fesols típics de Tordera com a reflex de la importància del sector agrícola local.

Amb tot plegat, l´objectiu a seguir cada any per la Fira Mercat del Ram de Tordera és aconseguir que durant el cap de setmana de Rams, el municipi es converteixi en el punt de trobada dels sectors més importants de l´economia de mercat i es mantingui l´esperit tradicional d´aquesta mostra centenària.

NOVETATS D´AQUESTA EDICIÓ

El Conseller de comerç, turisme i consum de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet i l´alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, inauguraran divendres, 18 de març la 28ª Fira Mercat del Ram de Tordera, que s´allargarà fins al 20 de març al parc Prudenci Bertrana.

La Fira d´enguany comptarà amb la presència d´un centenar d´expositors vinguts dels diferents sectors, dels quals en destaquen especialment els de l´automoció, l´artesania i el parament de la llar que utilitzaran la Fira com a escenari- aparador dels nous productes que presenten al mercat.
Per aquesta edició també en destaca la visita del bus turístic de la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu difondre els paratges de la província barcelonina com a punts d´interès turístic i comercial.

D´altra banda, la Mostra d´Associacionisme Local prendrà especial importància duran aquesta edició, atès que s´amplia l´oferta d´activitats lúdiques per als visitants dins del recinte firal. En total, una vintena d´associacions culturals, esportives, socials i juvenils seran presents a la Fira organitzant activitats diverses com ara tallers, concursos, degustacions, campanyes solidàries i concerts.
A banda de les activitats organitzades per les entitats, l´oferta lúdica del programa d´actes de  la Fira es completarà amb l´oferiment del Plat de Fira per part dels restauradors locals i també, com en edicions anteriors, durant tot el dissabte un carrilet farà el transport gratuït entre el nucli urbà i el parc Prudenci Bertana per a tots els visitants.

L´horari de la Fira Mercat del Ram serà de 10 del matí a 9 del vespre, excepte divendres, que s´obrirà només en horari de tarda (de 5 a 21 h).  L´accés a la Fira i la participació a les activitats serà gratuït.

Consulteu el programa d'activitats de la Fira des d'aquest espai

Més informació sobre Tordera i la Fira Mercat del Ram

Informació publicada el 15 de març de 2005