www.tordera.cat
Notes de Premsa

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha dictat que a partir d'aquesta setmana queda prohibit encendre cap tipus de foc en terreny forestal. La prohibició de fer foc al bosc va històricament del 15 de març al 15 d´octubre però aquest any de manera excepcional s´estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals que fan avançar la prohibició.

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d´incendis.

Les causes d´aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d´incendi continuï assolint sovint valors alts, molts alts en els dies més desfavorables.


Així, en el període comprès entre aquesta setmana  i el 14 de març de 2012 queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d´espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d´esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l´apicultura, llençar coets, globus, focs d´artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestal.

Informació publicada el 15 de febrer de 2012