www.tordera.cat
Notes de Premsa


fira 2015Tordera acollirà el 18, 19 i 20 de març la 39a edició de la Fira Mercat del Ram al Parc Prudenci Bertrana. La Fira, que ja arriba als 39 anys de celebració al recinte municipal, ha comptat històricament amb la representació de sectors com la indústria, el serveis, l’automoció, l’artesania, l’agricultura, la ramaderia, el medi ambient o les noves tecnologies. Els darrers tres anys, el fil conductor de la Fira s'havia decantat per posar en valor els productes de proximitat i per promoure el negoci del primer sector i les empreses que se'n deriven.

Aquest any, amb la nova direcció encapçalada pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Marc Unió, la Fira prendrà una nova línia estratègica amb la que es proposa el desenvolupament de projectes que dinamitzin socioeconòmicament el territori local. La Fira es recolzarà en base a la qualitat de vida i la responsabilitat social per tal de contribuir a un creixement econòmic i social sostenible.

Cartell Fira del Ram

Enguany es planteja una Fira que sigui un reflex dels valors del municipi, que sigui un concepte amb qualitat social, dotat d’un component sensible, cultural, lúdic i esportiu que beneficiï tot el poble. Des d’aquest punt vista es planteja un concepte de Fira que vol posar en pràctica la responsabilitat social municipal, és a dir, de quina manera el municipi pot fer coses que reverteixin directa o indirectament a tots els ciutadans amb la implicació de tots els agents socioeconòmics.

La Fira Mercat del Ram de Tordera mantindrà un fil conductor que vertebrarà aquestes accions de responsabilitat social municipal, i, a l’hora, serà un aparador dels trets diferencials de Tordera vehiculats a través de la temàtica "VIURE BÉ, GUANYA EN QUALITAT DE VIDA".

A traves d’aquest marc, la Fira 2016 girarà entorn els següents eixos: 

Gastronomia, la importància de menjar bé, menjar sa i compra responsable:

Fira BrasaEl primer sector ha de ser un dels protagonistes en aquesta 39 edició.  Per fer-ho possible es dotarà el recinte d’un espai de fira agroalimentària de productes de qualitat de Catalunya. Un esdeveniment on els productes de la terra prendran un paper protagonista i on els visitants podran aprendre, comprar i tastar aquests productes i les seves aplicacions a la cuina. Aquest serà l’espai gastronòmic de la Fira i estarà dividit en diferents espais d’activitats: espai taller/aula de cuina,  espai de tast i l’espai pels més petits.  Prendrà especial rellevància en aquest sector la Fira de la Brasa, on les verdures i la carn de Tordera seran protagonistes, com a espai gastronòmic on degustar els productes autòctons del municipi.

FIRA DE LA BRASA:

Tastets Fira de la BrasaFira de la BrasaEls dies 18, 19 i 20 de març Tordera celebrarà la primera edició de la fira de la brasa, en el marc de la Fira multisectorial Mercat del Ram, ubicada al Parc Prudenci Bertrana.  En aquesta fira s'hi podrà degustar productes cuits a la brasa com: carn, verdures, sardines, torrades, botifarres, ... i a més embotits, pernil, escalivada i allioli.

Un espai gastronòmic on gaudir amb familiars i amics, fent gaudir el paladar de productes autòctons cuits a la brasa.

L'espai de tast s'ubicarà en el recinte firal on té lloc la Fira Mercat del Ram, i disposarà de taules i cadires per poder degustar còmodament els productes. El funcionament serà fàcil i atractiu. El visitant podrà adquirir tiquets de tast a 1€ cada tiquet i llavors intercanviar-los pels productes i tasts que vulgui provar.

Els restaurants i els comerços d'alimentació del municipi complementaran l'oferta de la brasa amb degustacions dels seus plats més singulars. 

Esport i salut, la importància d’adquirir hàbits saludables entorn l’esport.

montnegreTordera compta amb un immillorable entorn natural per a la pràctica de l'esport a l'aire lliure. La Fira d'aquest any vol aprofitar aquesta potencialitat del nostre municipi per tal que l'esport i la salut prenguin un paper protagonista en aquesta edició. Així, l’esport i la salut seran presents a la 39 edició des del punt de vista més lúdic i saludable. A través d'aquest espai s'oferirà un seguit d’activitats físiques a gaudir en els dies de la Fira així com també un seguit de jornades informatives durant les quals es tractaran temes com els efectes de l'activitat física, la prevenció de lesions, recomanacions per a la pràctica esportiva, l’alimentació en l’activitat física i l’esport, etc. 

Natura i territori, la importància de preservar el medi ambient i promoure el nostre entorn com a espai d’oci i turisme sostenible:

pl bruixesTenim el riu Tordera i el parc Montnegre Corredor, un entorn privilegiat per visitar i per gaudir en família mitjançant la pràctica de l’esport, la contemplació i observació de la natura (senderisme, running, btt, passejades a cavall, etc.) o fent una estada en qualsevol de les seves possibilitats d’allotjament. Però també som a Catalunya, un territori per descobrir i gaudir. A traves de l'espai Natura de la fira, els agents i expositors promouran la preservació del medi ambient, el turisme responsable i sostenible, la promoció del territori com a espai per la creació d'esdeveniments esportius i per desenvolupar nous productes turístics respectuosos amb el patrimoni cultural i natural. 

Pertinença de poble, la importància de la participació ciutadana.

Mitjançant la agroalimentació, l’esport i el territori cal recuperar el sentiment de pertinença de poble que la Fira Mercat del Ram ha generat al llarg dels anys. Promoure, un sentiment comú, un sentiment d’orgull de poble, de pertinença, de col·laboració, de participació en un esdeveniment tan important com és la Fira i la festa de diumenge de Rams en el Parc Prudenci Bertrana. Les entitats locals seran presents a la Fira a través de la Mostra d'Associacionisme Local i a través de les activitats que aquestes organitzaran al llarg de la setmana de la Fira. 

PROGRAMA D'ACTIVITATS FIRA MERCAT DEL RAM:

Programa Activitats Fira del Ram

Programa Activitats Fira del Ram

Fitxer: PROGRAMA_ACTIVITATS_FIRA_MERCAT_DEL_RAM.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.34 MB

TASTETS A LA FIRA DE LA BRASA: 

Tastets Fira de la Brasa

Informació publicada el 14 de gener de 2016