www.tordera.cat
Notes de Premsa

Cartell Fira del Conte 2019L'Àrea de Promoció Econòmica ja ho té gairebé tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira del Conte, el proper 19 d'octubre.
L'edició d'enguany destaca pel gran nombre d'activitats que es realitzaran a l'entorn de la fira,  adreçades al públic familiar  i que compten amb el suport de  les entitats locals, il·lustradors, escoles, editorials, escriptors i també aquest any amb la col·laboració activa dels comerciants de Tordera a través de la gimcana de conte.

La fira tindrà lloc a l'entorn de la plaça de l'Església i s'habilitaran quatre espais diferenciats: l'escenari principal, la zona de tallers, el mirador, les parades dels expositors i l'espai de lectura de la biblioteca. En tots aquests espais es duran les nombroses activitats que es troben detallades al programa de la Fira i que van des de tallers de confecció de punts de llibre, passant per la presentació de contes, tallers d'il·lustració, xerrades i espectacles infantils. També la plaça Miquel Martí i Pol acollirà durant tot el dia l'activitat "Artefactes per somiar + Pinçar-te", una instal·lació artística, interactiva i creativa, formada per diversos invents, els autòmats i l'aigua. 

Dues de les novetats que s'organitzen aquest any són les activitats familiars que es preparen en el marc de la fira: la pedadalada de conte i la gimcana "El comerç t'explica un conte".

Pel que fa a la primera, la Pedalada de conte, començarà a les 9.30 h a la Plaça Padró. En aquest punt es llegirà una primer conte i seguidament, els participants es desplaçaran a tres indrets diferents de Tordera per escoltar tres nous contes. La particularitat d'aquesta iniciativa és que els participants s'hauran de desplaçar d'un punt a l'altre amb bicicleta. La dificultat del circuit serà baixa, està pensat per a tots els púbics i també estarà controlat per la Policia Local. Totes les famílies que vulguin participar hauran d'inscriure's prèviament a fira@tordera.cat . 

Pel que fa a la gimcana "El comerç t'explica un conte" caldrà que els participants recullin prèviament "el passaport de participació" a l'espai Tallers, al punt d'informació de la fira, mitja hora abans de l'inici de l'activitat. Els comerços de Tordera Centre estaran idenficats a través d'un producte i els participants hauran de descobrir el comerç i també el conte que s'explica a través dels fragments que hi haurà visibles a cada botiga participant. La gimcana tindrà lloc entre les 10 h i les 13 h i els participants podran aconseguir xecs regal per comprar a la fira. A banda d'aquesta activitat adreçada a famílies pel dissabte, els cursos de 3rt i/o 4rt de diferents escoles de Tordera participen des d'aquesta setmana en aquesta gimcana i els comerciants de Tordera també obsequiaran les escoles amb vals regal per comprar material durant la fira. 

Les activitats de la Fira a la Plaça de l'Església començaran a les 11 del matí i com cada any hi haurà conta contes, contes en angles, presentació de llibres i il·lustracions,  llegendes i també l'exhibició de tabalers i l'espectacle Balalruga pessigolles. Els tallers que es presentaran aquest any serviran per conèixer tècniques d'il·lustració, per fer punts de llibre, manualitats, com fer llibretes reciclades i tallers d'intel·ligència emocional per a nens i adults. Per garantir la bona organització dels tallers (aforament i material), l'Àrea de Promoció Econòmica demana inscriure's prèviament a fira@tordera.cat . 

La Fira del Conte  ha acoseguit consolidar-se com un dels esdeveniments culturals i familiars que s'organitzen a Tordera durant l'any. Aquesta edició serà la primera per la nova regidora de Promoció Econòmica, Nàdia Cantero, que valora molt positivament que aquest any diferents agents socias i econòmics (institucions, empreses, autònoms, escoles i entitats)  sumin esforços i participin activament en benefici de la dinamització cultural i econòmica del poble. 

ACTIVITATS A LA FIRA DEL CONTE 2019:

Activitats fira

Activitats fira

Informaciˇ publicada el 10 d'octubre de 2019