www.tordera.cat
Notes de Premsa

TecnoGirlLa bilbioteca de Tordera i els centres escolars que imparteixen l'ESO al municipi participen des d'avui al programa promogut pel TecnoCampus i la  Diputació de Barcelona anomenat TecnoGirl. 

La TecnoGirl és un projecte que té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, i que especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edat compresa entre els 12 i 18 anys, per contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit.

Per assolir aquest objectiu hi haurà una exposició itinerant sobre dones científiques i tecnològiques que es podrà veure a diferents biblioteques del Maresme. Aquesta exposició es posarà a disposició dels centres educatius de forma onLine per a que els centre puguin portar-la a les seves aules.

També es realitzaran tallers de tecnologia, ciència i artístics (tallers Xnergic i BiblioLabs) per acostar els estudiants en especial i el públic en general a noves metodologies. Seran tallers curts, intensius i pràctics i es faran a 10 biblioteques del Maresme.

Finalment, la gran activitat del projecte serà una hackató, que consisteix en un esdeveniment creatiu i formatiu en què els participants han de donar resposta a un repte social plantejat per la seva comunitat d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. En aquest cas es realitzarà una HackGirl, per fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edats compreses entre 12 i 18 anys, i el repte social al qual s’haurà de donar resposta al hàndicaps que planteja l’economia circular.

A Tordera, les activitats que s'organitzaran a l'entorn de la TecnoGirl seran les següents:

Exposicions:

Dones i tecnologia.  A la biblioteca del 15 de febrer al 8 de març.

Supermujeres, Superinventoras. A la biblioteca del 2 al 22 de març.

Per visitar l'exposició en grup cal que reservar-ho prèviament a Biblioteca

 Aprenem experimentant:

 
Taller BiblioLab: El CO2 al mar, a càrrec de Funbrain. Dimarts 16 de febrer a les 11 h (Virtual). Substitueix el de “Biomedicina divertida”.
Es parlarà del canvi climàtic, l’efecte hivernacle, perills i solucions a la situació actual. Caldrà alguns elements domèstics per fer un experiment.         

 
Taller Bibliolab: Descobrint inventores, a càrrec de Sandra Uve. Dimecres 10 de març a les 11 h (Presencial).
La il·lustradora i escriptora Sandra Uve ens ajudarà a descobrir què és un invent i farem una visita digital guiada per conèixer les dones inventores més destacades de la història. A la segona part els assistents rebran una classe pràctica d’aquarel·la i faran un autoretrat o un dibuix, d’una inventora o d’un invent.

 
Taller Xnergic: Disseny de moda virtual. Dimecres 28 d’abril a les 18 h (Previsió de fer-lo virtual).
En aquest taller s'aprendrà com dissenyar les  pròpies peces de roba fent servir el software de simulació 3d Marvelous Designer. L’objectiu és poder dissenyar i provar patrons diferents abans de confeccionar-los reutilitzant roba.

Taller Xnergic: Programació de jocs amb Scratch. Dimarts 18 de maig a les 18 h (Previsió de fer-lo virtual).
Si encara no has programat mai i vols aprendre’n les bases, en aquest taller tindràs l’oportunitat d’aprendre l’estructura lògica de la programació a través de la programació visual. Podràs fer els teus primers minijocs i adquirir els coneixements per continuar creant.

Per a més informació i inscripcions cal posar-se en contacte amb la Biblioteca de Tordera.  

5 IGUALTAT DE GÈNERE  4 EDUCACIO DE QUALITAT

 

 

 

Informació publicada l'1 de febrer de 2021