www.tordera.cat
Notes de Premsa

Des de l’any 2017, i amb l’objectiu d’aconseguir una atenciķ més centrada en la persona, la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tordera, la Corporaciķ de Salut del Maresme i la Selva i l’ICS Girona, presten el Programa d’Atenciķ al Domicili a l’Alta Hospitalāria (PADAH).

Es tracta d’un programa d’accés universal i gratuīt per l’usuari/a, d’activaciķ immediata, consistent en un servei d’ajuda a domicili prestat per professionals especialitzats (auxiliars de geriatria, treballadores familiars, etc) i que activen les treballadores socials de l’āmbit de salut en el moment de l’alta hospitalāria en el cas que una persona hagi patit una davallada funcional i necessiti suport en el retorn al seu domicili.
En els anys 2017 a 2020, el nombre māxim d’hores de Servei d’ajuda a domicili assignades al Programa d’Atenciķ al Domicili a l’alta Hospitalāria era de 430h anuals, nombre que permetia amb escreix donar cobertura a les famílies que complien el perfil per ser-ne beneficiāries.

L’any 2021, donada la situaciķ sanitāria i social a causa de la pandčmia provocada per la COVID19, s’ha detectat un augment de la demanda del servei degut a la complexitat  dels pacients, la manca de cuidadors principals, etc. i per tant, s’ha acordat ampliar el programa a 538 hores anuals.
La satisfacciķ dels usuaris amb el programa és molt alta, consideren que el programa els dona tranquilˇlitat, se senten acompanyats i reben pautes i suport d’una professional especialitzada.

Informaciķ publicada el 28 d'octubre de 2021