www.tordera.cat
Notes de Premsa

Coincidint amb l'episodi d'onada de calor, des dels diferents departaments municipals i de seguretat s'han activat tot un seguit de protocols i accions de prevenció. S'ha constituït el CECOPAL (Centre de Coordinació Operativa Local) i també s'ha convocat el Comitè Municipal d’Emergències a Tordera per tal de coordinar els dispositius.

La Direcció d'Agents Rurals ha determinat establir a la comarca el pla ALFA nivell 2 i l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals). 

Per aquest motiu, es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, minimitzar la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

S'han aturat tots els treballs de franjes forestals i s'han precintat totes les barbacoes dels espais municipals per evitar el risc d'incendi. 

Pel que fa als diferents accessos dels parcs naturals i rurals, només es permetrà la circulació als veïns/es de les diferents zones. També es realitzarà especial vigilància de les persones majors de setanta-cinc anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

Pel cap de setmana també s'ha avançat l'obertura de la piscina municipal ubicada a la zona centre en el camp de futbol i s'està treballant per obrir també la resta de piscines el més aviat possible. 

Des del cos de Protecció Civil també s'ha iniciat la campanya de sensibilització revetlles amb precaució, cartelleria, plafons informatius i fulletons, que fan arribar a la ciutadania consells i normativa per tal de gaudir de la festa amb seguretat.

Per qualsevol incidència, columna de foc o emergència truqueu al 937640615 o 112.  

Per a més informació i consells Departament de protecció civil de la Generalitat. 

Informació publicada el 16 de juny de 2022