La Policia Local impulsa la campanya preventiva per Nadal "Comerç Segur"

Última revisió 21-12-2021 13:35
21/12/2021

Fins al proper 5 de gener, la Policia Local de Tordera, activa la campanya preventiva "Comerç Segur". Té com a principal objectiu incrementar la presència policial de proximitat durant els horaris de major activitat comercial per minimitzar els riscos de possibles delictes contra la propietat. S'intensificarà la vigilància amb més presència de patrulles a peu amb la voluntat de donar un servei més eficaç i proper al comerciant i al client.

Des de l'any 2002, la Policia Local de Tordera, des d'una perspectiva preventiva i proactiva, realitza un servei específic sobre aquesta matèria, amb un resultat, fins ara, molt satisfactori. A banda de minimitzar el risc de robatoris i de furts, també es genera una percepció de seguretat a la ciutadania i especialment entre els comerciants.

Les festes nadalenques són dates on l'activitat comercial s'incrementa notablement. Aquest increment comercial significa, des d'una visió policial, un període de risc pel que respecta a la possible comissió de diversos delictes.

La Policia Local, durant aquests dies, recomana als comerciants no acumular diners a les caixes enregistradores i buidar-les sovint, portar un control de la quantitat de claus de l'establiment i de les persones que en disposen còpies d'aquestes. Altres recomanacions van centrades a recordar que les targetes de crèdit són personals i intransferibles; que si hi ha sospita d'un bitllet fals no acceptar-lo, retenir-lo i avisar al cos de seguretat. També, en el marc de les mesures preventives contra la COVID19, el govern de la Generalitat ha establert que a partir de divendres, l'aforament màxim permès dins dels establiments comercials sigui del 70%. Pel que fa a la restauració, l'aforament màxim dins dels locals haurà de ser del 50% i del 100% a les terrasses.