El dimecres 22 de novembre a la plaça de la Concòrdia tindrà lloc una un servei d'autoreparació mòbil de costura, arranjaments i upcycling tèxtil. 

">

Del 18 al 26 de novembre Tordera s'adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Última revisió 16-11-2023 08:50
16/11/2023

El dimecres 22 de novembre a la plaça de la Concòrdia tindrà lloc una un servei d'autoreparació mòbil de costura, arranjaments i upcycling tèxtil. 

Des de l'Ajuntament de Tordera ens adherim un any més, en aquesta iniciativa que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. El principal objectiu és impulsar durant aquesta setmana i arreu d'Europa, diferents accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

En el cas del nostre municipi, durant tota la setmana, a través dels diferents canals d'informació oficial, es farà difusió de material didàctic i informatiu sobre la campanya de prevenció de residus.

A més, el proper dimecres 22 de novembre a la plaça de la Concòrdia, de 16h a 19h a tindrà lloc un taller gratuït de "Didaltruck". Es tracta d'un servei d'autoreparació mòbil de costura, arranjaments i upcycling tèxtil. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cal inscripció prèvia a través d'aquest ENLLAÇ (Grup de 3 persones, durada de 30 minuts aproximadament)

Dia temàtic 2023: Envasos - No t'emboliquis!

La generació de residus d'envasos a la UE ha augmentat de 66 milions de tones el 2009 a 78,5 milions de tones el 2019 (que representa 173 kg per habitant). Per fer front a aquesta situació, el desembre de 2020, la Comissió va establir l'objectiu que tots els envasos haurien de ser reutilitzables o reciclables d'una manera econòmicament viable per l'any 2030 amb l'objectiu de reduir els envasos, el sobreembalatge i, per tant, els residus d'envasos. El paper de la prevenció de residus és clau per assolir l'objectiu.

Evitar l'envasat excessiu i millorar la recollida selectiva pot reduir fortament el fenomen dels residus abandonats en espais naturals i augmentar la qualitat del material a reciclar. La Setmana Europea de la Prevenció de Residus es centrarà per segona vegada, en els envasos. Els residus d'envasos generats, segueixen sent clau, ja que no s'han reduït sinó que han augmentat, en part també, per l'auge del comerç electrònic. La campanya donarà a conèixer el fort impacte ambiental dels envasos, aportant idees, suggeriments i material de suport per promoure models de producció i consum més sostenible.