La Fira Mercat del Ram de Tordera protagonista a la 42a de la fira de Calella

Última revisió 20-09-2023 21:43
20/09/2023

L'Ajuntament de Tordera participarà de la 42ª Fira de Calella i l'Alt Maresme que se celebra els dies 22, 23 i 24 de setembre de 2023.

La regidoria de Fires, encapçalada per Aniol Canals, exposarà la històrica Fira Mercat del Ram a la població veïna. L'objectiu és representar Tordera en un espai que exposa les activitats i fires més tradicionals del país en un sol espai: la "Fira de Fires".

La Fira Mercat del Ram de Tordera és una de les fires amb més història del país. En l'edició d'aquest any, més de 100 expositors en van formar part. La Fira del Ram i la mostra d'associacionisme local de Tordera està molt arrelada a la terra: la pagesia, artesania i producte de qualitat és el pal de paller i diferencial d'una fira que, aquest 2024, arribarà a la 47ª edició amb novetats.

La Fira del Ram es presenta a Calella amb un estand coorganitzat amb la regidoria de Promoció Econòmica i la Cooperativa Agrària la Baixa Tordera. Un espai que mostra un tast del què es pot veure a la Fira del Ram: pagesia local i producte de la terra. Per aquesta ocasió, l'estand de Tordera organitza el diumenge 24 de setembre una fesolada popular de la DO del Ganxet a les 13?h. D'aquesta forma es vol promocionar el producte Denominació d'Origen de Tordera. Durant tot el cap de setmana també s'hi podrà veure una exposició de fotografies històriques de Fira Mercat del Ram feta amb la col·laboració de l'Arxiu Històric de Tordera.

A la Fira de Calella s'hi pot trobar una mostra d'espectacles, tallers i una àmplia oferta d'activitats per als visitants de totes les edats. Cada dia de la fira es dedica a un territori que simbolitza el procés de creixement d'una mostra que amb el temps ha sabut madurar i adaptar-se a les noves tendències del mercat firal a Catalunya.

Consulta el programa d'activitats: AQUÍ

Organitzat pel consistori calellenc, l'entrada a la 42a Fira de Calella té un cost de 3€ i serà vàlida per a cada dia. L'entrada a la fira per a menors de 12 anys i persones jubilades és gratuïta.