Aquest diumenge 24 de setembre s’han complert els 100 dies des de l’entrada del nou govern municipal, format per Junts per Tordera, PSC i +Tordera.

">

100 dies complerts del nou govern municipal a l'Ajuntament de Tordera

Última revisió 25-09-2023 13:01
25/09/2023

Aquest diumenge 24 de setembre s’han complert els 100 dies des de l’entrada del nou govern municipal, format per Junts per Tordera, PSC i +Tordera.

D'entre totes les accions i decisions que s'han tirat endavant es destaquen diferents àmbits d'actuació prioritàries.

ATENCIÓ A LA CIUTADANIA I EFICIÈNCIA INTERNA

L'Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, així com la regidoria de Recursos Humans d’acord amb l’equip de govern, ha iniciat l’avaluació i estructuració interna del consistori. Una reorganització que dels espais, regidories i tècnics que ha començat amb la voluntat d’afavorir a l’atenció directa als torderencs i torderenques. Per tot això, l’Alcaldessa i els regidors s’han reunit i continuen les converses amb els treballadors i treballadores de l’Ajuntament per conèixer necessitats i punts de millora que, iniciat recentment i durant els propers mesos, es durà a terme.

D’acord amb la regidoria de TIC, s’està treballant en una nova eina que faciliti tràmits i actuacions a la ciutadania a través d’una nova app municipal. També en aquesta línia al mes de juliol es va posar en marxa un nou canal directe de contacte amb l'alcaldia a través de l'aplicatiu Whatsaap.

POBLE SEGUR

La regidoria de seguretat, conjuntament amb el Departament de Recursos Humans, han començat a treballar en reforçar la plantilla de la Policia Local, amb la convocatòria de noves places i d'una borsa d’agents. La prioritat del nou govern és consolidar la plantilla i reforçar la seguretat al municipi.

Es treballa paral·lelament amb la intenció d’establir més presència policial al carrer, creant així un entorn de convivència i prevenció.

Entre les propostes posades en marxa, aquest mes de setembre es portarà a aprovació del ple la nova ordenança de mobilitat. Una eina que s’actualitza tenint en compte la realitat del municipi i els nous hàbits de la ciutadania. Entre les propostes, es regula l'ús dels vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics, així com de mobilitat general.

Entre les actuacions municipals, s'ha iniciat un projecte per a convertir Tordera en un poble més inclusiu: s’ha senyalitzat els passos de vianants per afavorir l’autonomia de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista.

Així mateix, regidoria i alcaldia s'han reunit amb Mossos d’Esquadra per estrènyer llaços i establir una col·laboració eficient entre els dos cossos, en benefici de la seguretat dels torderencs i torderenques.

TORDERA: POBLE D’OPORTUNITATS

Generar oportunitats laborals per als torderencs i torderenques és un objectiu del nou govern municipal. Per això, des de l’alcaldia s’ha encetat una ronda de reunions amb les multinacionals amb seu al municipi. L’objectiu és mantenir el contacte per seguir oferint oportunitats laborals als ciutadans i establir nous vincles de col·laboració.

Des de les àrees de Comerç, Promoció Econòmica i Inserció Laboral s'ha renovat el conveni amb la PIMEC, així com s’ha iniciat contactes amb petites i mitjanes empreses de Tordera. Entre les accions, s'ha estrenat un nou espai de difusió d'ofertes de feina, acompanyat de la preparació de nous cursos que seran adaptats a la demanda actual de les empreses.

POBLE CULTURAL I D’ASSOCIACIONISME

El nou govern ha començat a premiar, des d'aquesta Festa Major, les entitats que celebren aniversaris de 10 anys o més (cada 5 a partir dels deu primers). A més, les diferents àrees han començat una ronda de trobades amb les entitats per conèixer les seves necessitats i també per obrir noves oportunitat de col·laborar en activitats que organitza el propi ajuntament com ara  formacions o fires.

Les conclusions d’aquestes trobades que s’han dut a terme els darrers mesos serviran per organitzar la Jornada d’enitats que tindrà lloc aquest darrer trimestre de l’any per tal d’informar i assessorar les entitats sobre diferents temes de funcionament intern així com per establir noves sinèrgies d’organització d’activitats compartides de cara al 2024. 

La posada dels equipaments escolars i esportius també han marcat la dinàmica dels 100 primers dies de govern. Així en destaquen millores com les noves finestres a l'escola Ignasi Iglesias, la finalització de la coberta del pavelló parroquial i el en el sistema d'enllumenat, així com les obres de renovació de la pista de l'Amistat que han començat al mes de setembre.

CUIDEM EL POBLE

Les àrees d'Obres i Serveis i Medi Ambient, d’acord amb l’alcaldia, han establert un contacte molt més habitual amb l’empresa de neteja. Així mateix, s’ha obert un canal de contacte directe entre administració i empresa de recollida d’escombraries per a poder actuar en cas d’incivisme a les illes de contenidors.

Ja s’està treballant en l’actualització de les condicions contractuals per tal de licitar novament el servei de recollida d’escombraries que haurà d’estar adaptat a les noves  directives europees d’aplicació obligatòria a partir del 2025.

Durant aquests primers 100 dies de govern i en l’àmbit de l’urbanisme també s’ha reordenat el departament, mitjançant el qual i d’acord amb l’àrea jurídica, s’estan activant diferents processos i tràmits urbanístics en diverses zones del municipi. 

En l’ambit dels serveis socials, la reestructuració interna del departament està pensada per millorar l’atenció a l’usuari mitjançant sistemes de foment i promoció de l’autonomia personal.

En aquesta línia també s’ha posat en marxa la nova taula de salut comunitària, que ha de permetre facilitar el treball en xarxa dels diferents serveis i agents socials del municpi vinculats a la salut i benestar dels ciutadans. La primera acció que se’n deriva ha estat la posada en funcionament de l'espai Nadó.

PROMOCIÓ DE TORDERA

El nou govern municipal ha volgut remarcar la intencionalitat de posicionar i destacar les potencialitats de Tordera al territori. La projecció d’un municipi que aglutini les àrees també ha d’acompanyar-se d’una projecció de les oportunitats culturals, laborals, empresarials i de creixement personal a Tordera.

És per això que recentment s’ha celebrat el festival Adifolk, presentant Tordera com a seu del folk internacional.

La Festa Major de Tordera ha rebut una valoració molt positiva, essent un atractiu cultural amb una programació que ha combinat activitats per a totes les edats així com unes nits de concert per a tothom donant vida a la zona comercial i de restauració municipal.

El mercat de Tordera segueix en línia ascendent. Un cop passada l’època estival, s’ha ampliat el total de parades dels diumenge. L’objectiu passa per qualificar i ampliar la varietat del producte que s’hi pot trobar. D’ara en endavant, se seguirà en tasques de promoció del mercat històric. També s’ha revisat el mercat dels dimarts i obert una nova convocatòria que reforçarà el mercat de Sant Pere.

Tordera i el seu potencial també surt del terme municipal. La Fira Mercat del Ram, que el 2024 complirà els 47 anys al Parc Prudenci Bertrana, ha estat exposada a la “Fira de Fires” de Calella. El producte local, com la DO Mongeta del Ganxet, s’ha mostrat als milers de ciutadans que hi van assistir.

Els tràmits administratius per finalitzar el nou polígon industrial de la Mina d’Or i Can Buscà Sud estan a les seves acaballes per tal de tenir en disposició el no polígon industrial en les millors condicions de d’accessibilitat per a les empreses i persones treballadores. En les properes setmanes finalitzarà la rotonda d'accés a la carretera BV5122 que dona accés a aquest nou sector.

POBLE SOSTENIBLE

Amb la voluntat de seguir prioritzant l'eficiència del poble, segueix la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis municipals. Als edificis de Can Comte, Cal Ros, Pavelló Països Catalans, Biblioteca de Tordera, Casal de Joves i la nau de la Brigada s’hi està ultimant la integració del sistema energètic sostenible que ha de permetre reduir la despesa dels consums i afavorir l’ús de les energies renovables.

El nou govern municipal ja està treballant per enllestir les noves ordenances, taxes i preus públics, així com el nou pressupost municipal per al 2024 que s’aprovarà al mes de desembre. L’objectiu d’aquest nou pressupost passarà per millorar l’eficiència dels processos mitjançant l’optimització dels màxims recursos.