2.590 alumnes comencen dilluns els curs escolar a Tordera marcat per les mesures sanitàries davant la COVID19

Última revisió 01-07-2021 13:39
10/09/2020

Tordera ja té a punt l'inici del nou curs escolar en un any especialment atípic per la situació sanitària davant la crisi de la Covid19. Les escoles de Tordera han treballat intensament per adaptar les instal·lacions educatives i també els programes pedagògics i curriculars a les mesures sanitàries que han establert els Departaments de Salut i Ensenyament. Tordera comptarà enguany amb 2590 alumnes des de llar 0 fins als Cicles Formatius de Grau Mitjà. 

L'Ajuntament, a través de la Regidoria d'Ensenyament ha coordinat els diferents serveis municipals per garantir un bon inici del curs  oferint eines, recursos i instal·lacions municipals als centres educatius. En aquest sentit, l'Ajutnament ha incrementat la neteja i desinfecció a tots els centres escolars (al matí, migdia i final de la jornada), s'ha dotat a les escoles de material com mascaretes, termòmetres, tanques, dispensadors de gel hidroalcohòlic i s'han senyalitzat els distintius de distanciament social. També s'han habilitat espais públics exteriors així com les pistes esportives municipals per fer de patis i classes d'educació física. 

A banda de les mesures de caràcter logístic i sanitari,  la Regidoria d'Ensenyament ha impulsat diferents cursos per a mestres i per a famílies.  D'una banda, per als docents s'estan duent a terme cursos d'educació emocional per tal de donar-los recursos que els permetin encarar la tornada a l'escola dels alumnes. Pel que fa al suport a les famílies, la regidoria ha organitzat cursos d'alfabetització digital per facilitar als pares i mares la tramitació online de documentació amb l'escola o amb l'administració, cursos per millorar l'aprenentatge dels fills i xerrades sobre educació obertes a tothom sobre. Totes aquestes sessions i tallers començaran a l'octubre i caldrà que les famílies s'inscriguin prèviament. 

Finalment, com marca la norma sanitària els centres educatius de Tordera disposaran d'un referent sanitari del Consell Comarcal i d'un segon referent del CAP de Tordera que s'encarregaran de controlar i gestiornar els protocols d'actuació en cas de possibles casos de COVID19 a le escoles del municipi. 

Transport escolar. Nous horaris i rutes

A les portes del nou curs escolar 2020-21 des de l'empresa Autocars Barrera SL informen dels horaris i rutes establertes per aquest any. Enguany, tenint en compte la situació d'epidèmia de la Covid-19, s'aplicarà un protocol de seguretat per a tots els vehicles que s'utilitzin que inclourà, entre d'altres, l'ús obligatori de la  mascareta, l'assignació del mateix lloc al bus durant tot el curs, la desinfecció dels vehicles després de cada ús i el rentant de mans amb gel a l'entrar i sortir de l'autocar . A més, tots els alumnes hauran de presentar un document de compromís d'autoprotecció i compliment de mesures per l'accés segur al servei del transport escoltar. 

Des d'aquest espai podreu accedir als nous horaris, consultar el protocol que s'aplicarà des del primer dia de servei i també us podreu descarregar el document de compromís, malgrat que aquesta documentació s'entregarà el primer de ruta.