Davant l'episodi de sequera es demana un ús racionalitzat de l'aigua en diferents zones del municipi

Última revisió 26-07-2022 13:27
26/07/2022

Davant l'episodi de sequera generalitzada d'aquests darrers mesos, la falta de pluges i la sobreexplotació que pateixen els diferents pous de captació d'aigua del municipi, Aqualia informa que als dipòsits de les urbanitzacions de les Ferreres, Can Domènech i Can Camps, a partir d'aquesta nit, es produiran diferents talls nocturns en funció de la situació amb què es trobin les reserves emmagatzemades.

Aquestes mesures tenen com a objectiu principal poder recuperar amb temps suficient la càrrega d'aigua per poder garantir durant la majoria d'hores del dia el subministrament del servei a la zona en els moments de més demanda.

Aquesta mesura ja s'havia realitzat en èpoques anteriors durant l'estiu tenint en compte les diferents circumstàncies i característiques meteorològiques d'aquesta estació.

Des de l'Ajuntament de Tordera i l'empresa Aqualia es demana als veïns/es de les urbanitzacions de Can Domènech, les Ferreres i Can Camps reduir al màxim el consum d'aigua, ja que en aquests darrers dies el consum ha estat molt elevat i adjunta les següents mesures d'estalvi: 

  •  Minimitzar al màxim possible el reg en zones verdes/horts i en l’horari de 20 h a 8 h.
  •  Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d’aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia.
  •  La utilització d'aigua per l'ompliment de piscines queda limitada a reomplir parcialment la piscina que disposi de sistema de recirculació de l'aigua, en quantitats indispensables per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.