Davant la situació actual originada per la pandèmia del virus SARS-CoV-2, i amb la voluntat de no abaixar la guàrdia en període de desconfimant, el sector minorista d’alimentació i la restauració comercial han de fer front a un nou repte. Tot i que actualment no hi ha proves que els aliments siguin una font de contagi del virus, és més important que mai que les empreses alimentàries implementin sistemes eficaços de gestió de la seguretat alimentària inclosa l’aplicació de pràctiques higièniques freqüents i exhaustives.
En aquesta línia, el servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Tordera està realitzant una campanya informativa i d’assessorament als establiments alimentaris del municipi d'acord amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. L’objectiu d’aquesta campanya és informar les persones responsables de les activitats alimentàries sobre les recomanacions referents a les mesures d’higiene i manipulació en situació de pandèmia del virus SARS-CoV-2 i dels requisits sanitaris que s’han de respectar per garantir una bona qualitat higiènica dels productes alimentaris que s’elaboren o es venen.
Amb l’objectiu d’ajudar els comerç i la restauració local a adaptar l'activitat a les noves pautes de treball per a la prevenció de la COVID-19, la Regidoria de Sanitat ha fet arribar a comerciants, bars i restaurants, la guia de “Reforç de les mesures d’higiene i manipulació per al sector minorista d’alimentació i restauració comercial en situació de pandèmia del virus SARS-CoV-2” . També, en cas de necessitat d'assessorament tècnic sobre la seva implantació, així com d’altres qüestions en matèria de Salut Pública, la regidoria de Sanitat està a la seva disposició a través del correu electrònic a sanitat@tordera.cat
Davant d'aquestes mesures, les àrees de Promoció Econòmica i Sanitat recorden que tenen a la disposició dels establiments locals material de protecció per a tots aquells qui no disposin encara de recursos per manca d'estoc o terminis de lliurament.