La Policia Local de Tordera avisa sobre possibles estafes amb les revisions del gas

Última revisió 24-05-2023 08:35
24/05/2023

Durant aquests darrers dies s'ha detectat algun cas en el nostre municipi amb corresponent avís a la Policia Local de Tordera amb aquest "modus operandi". 

En la majoria de casos, es tracta de grups organitzats que seleccionen víctimes, sovint d’edat avançada i en ocasions aconsegueixen entrar dins del domicili per robar objectes de valor, sobretot joies i diners.

De tant en tant apareixen persones que ofereixen fer revisions de la instal·lació del gas a casa sense tenir autorització, són els estafadors del gas. Per distingir entre un servei oficial i una estafa hem de tenir en compte el següent:

En cas de GAS NATURAL, serà l'empresa la que es posi en contacte amb vostè per carta, mai per telèfon, i en cap cas li cobraran en efectiu, li carregaran en la factura el preu de la revisió i si veuen una avaria li faran un informe per què vostè encarregui la reparació

En cas de GAS ENVASAT-BUTÀ, és vostè qui ha de demanar la revisió, en cap moment l'empresa el trucarà o l'enviarà una carta. El pagament de la revisió es farà al moment al revisor i en cas de fer falta una reparació, l’operari li ha de fer un pressupost.

DESCONFII

  • Si un revisor es presenta a casa seva sense que vostè l'hagi trucat o la companyia l'hagi enviat una carta
  • Si el truquen per telèfon per avisar-lo, sempre ho faran per carta
  • Si li diuen que han de canviar una peça o una goma i li volen cobrar
  • Si l’amenacen amb tallar-li el gas, l’han d’avisar per carta