Una iniciativa adreçada a les empreses i serveis de Tordera que té com objectiu oferir un servei d'avaluació i assessorament personalitzat en eficiència energètica sense cap tipus de cost. 

">

La regidoria de Promoció de l'Activitat Econòmica engega un projecte d'avaluació i assessorament en eficiència energètica

Última revisió 24-07-2023 13:51
13/07/2023

Una iniciativa adreçada a les empreses i serveis de Tordera que té com objectiu oferir un servei d'avaluació i assessorament personalitzat en eficiència energètica sense cap tipus de cost. 

Des de l'Àrea General d'Economia, la regidoria de Promoció de l'Activitat Econòmica i la regidoria de comerç amb el suport de la Diputació de Barcelona, presenten un nou projecte adreçat al sector empresarial del municipi. Es tracta d'un programa que consta de diferents fases per tal d'aconseguir un diagnòstic, anàlisi, obtenció dels  patrons, optimització de recursos, engegar accions i aconseguir informació sobre ajuts i subvencions. En implementar mesures i tecnologies eficients, es redueix el consum d'energia, fet que es tradueix en factures d'energia més baixes. Això és especialment rellevant per a les llars i les empreses, ja que poden destinar els estalvis a altres àrees o inversions.

L'Ajuntament de Tordera vol posar a l'abast de les empreses locals la possibilitat de beneficiar-se d'aquest tipus d'iniciatives amb el treball col·laboratiu entre totes les parts per tal d'aconseguir un millor benestar i rendiment. La participació al projecte per part de les empreses (assessorament i taller formatiu) no té cap cost. El projecte es començarà durant aquest any 2023 i finalitzarà al 2024.

En millorar l’eficiència energètica, es disminueix la quantitat d’energia necessària per dur a terme les activitats diàries. Això redueix la dependència dels recursos energètics i els subministraments externs, cosa que alhora enforteix la seguretat energètica.

L'eficiència energètica contribueix a la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i altres contaminants associats amb la generació i el consum d'energia. En consumir menys energia, es disminueix la petjada de carboni i s'ajuda a mitigar el canvi climàtic i la contaminació de l'aire.

En implementar mesures d'eficiència energètica, es poden millorar les condicions de confort als edificis i als espais habitables. Un millor aïllament tèrmic, la utilització de sistemes de climatització eficients i el control adequat de la il·luminació contribueixen a crear ambients més còmodes i saludables.

Per a més informació i inscripcions en aquest nou projecte les empreses s'haurien d'inscriure a través de promocioeconomica@tordera.cat o bé al 937642816

Enllaç ENQUESTA sobre eficiència energètica