L'Ajuntament de Tordera estrena un nou dipòsit d'extinció d'incendis forestals.

Última revisió 09-10-2023 13:08
08/10/2023

El nou dipòsit d'aigua, situat a Terrabrava, és una nova mesura d’actuació davant d’incendis forestals.

Situat sobre un turó a l’entrada de la urbanització de Terrabrava, la construcció del nou dipòsit d’extinció d’incendis forestals  és un nou pas per protegir Tordera davant possibles incendis forestals. Seguint la línia pionera del municipi de Tordera en el manteniment de les franges forestals, el consistori local ha impulsat ara la construcció d’aquest dipòsit que serà utilitzat pels vehicles terrestres i els helicòpters del cos de Bombers.

El projecte ha estat impulsat des de l’àrea d’entorn rural i pagesia de l’Ajuntament de Tordera, coordinada pel regidor Xavier Pla, i finançat per la Diputació de Barcelona i fons municipals.

Aquest dipòsit té una capacitat superior als 200.000 litres i estarà operatiu per la temporada d’estiu 2024. Actualment està en fase final de construcció. La ubicació d’aquesta eina ha estat validada pels responsables aeris de Bombers de la Generalitat, complint els requeriments tècnics per l’abastament de camions amb motobomba.

La voluntat de la regidoria i el govern municipal és seguir dotant el municipi amb eines d’autoprotecció i d’acció davant els incendis forestals, prioritzant així la seguretat de la ciutadania.