Nou municipis maresmencs, entre ells Tordera, s'han sumat per reclamar més efectius de policia durant tot l'any i un reforç especial per aquelles dates assenyalades festives i de més presència de gent a les urbanitzacions. 

">

L'alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, i vuit alcaldes/ses de l'Alt Maresme reclamen al conseller d'Interior més efectius de Mossos d'Esquadra

Última revisió 17-11-2023 08:25
17/11/2023

Nou municipis maresmencs, entre ells Tordera, s'han sumat per reclamar més efectius de policia durant tot l'any i un reforç especial per aquelles dates assenyalades festives i de més presència de gent a les urbanitzacions. 

L'alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, amb els batlles i batllesses d'Arenys de Mar, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Calella han enviat una carta al conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, per expressar-li la necessitat que el Departament d'Interior destini un major nombre d'efectius a les comissaries de l'Alt Maresme, especialment als reforços de la temporada d'estiu, però també durant tot l'any.

El passat 13 d'octubre, en el marc d'una trobada celebrada a Pineda de Mar entre alcaldes i alcaldesses de municipis de l'Alt Maresme amb l'objectiu de compartir idees i projectes es va acordar signar conjuntament i trametre una carta al conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, exposant-li les necessitats i mancances que pateix la nostra zona en matèria de seguretat. Així mateix, es reclama una major inversió en efectius policials i recursos al territori.

L'Alt Maresme té menys efectius de Mossos que li pertocarien, segons el volum de població que hi viu a la subcomarca. Tant és així, que a la darrera promoció d'agents, el cos va incorporar només quatre efectius a les comissaries de l'Alt Maresme quan, amb relació al nombre d'habitants, el total de nous efectius destinats a les comissaries de l'Alt Maresme hauria d'haver estat sobre els 14 agents.

A la carta, els alcaldes i alcaldesses insten el conseller a mantenir una trobada presencial per tal d'exposar-li i de poder tractar totes les problemàtiques, les mancances i la infradotació que pateix l'Alt Maresme en l'àmbit de la seguretat pública. En aquest sentit, l'alcaldessa Megias ja va compartir aquesta preocupació i demanda durant la trobada de presentació amb els diferents responsables del cos de Mossos d'Esquadra de la comarca del passat 18 de juliol.

A més, en diferents ocasions, durant les Juntes de Seguretat Local, s'ha fet la petició de més presència i coordinació policial entre els diferents cossos i, fins i tot, s'ha arribat a proposar que el nostre municipi aculli una nova comissaria dels Mossos d'Esquadra tenint en compte les diferents vies de comunicació pròximes, l'extens terme municipal i el canvi de comarca i província que delimita.