L'objectiu del govern municipal amb la redacció d'aquest pla passa per incloure la perspectiva de la salut en la gestió del municipi, amb la implicació transversal de les àrees municipals i els diferents agents socials de Tordera.
Dimarts a la tarda es va fer un pas més per a l'elaboració del Pla de Salut municipal, que impulsa l'Ajuntament de Tordera, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per al període 2022-2025.
Durant la trobada es va fer la presentació del grup coordinador i del projecte, format per tècnics municipals i agents socials, que seran els encarregats de dinamitzar al màxim la participació entre la ciutadania i la transversalitat del pla entre totes les àrees municipals.
El Pla Local de Salut ha de permetre ordenar i prioritzar les actuacions que ja s'estan realitzant i les que es portaran a terme a Tordera per tal d'aconseguir els objectius del municipi saludable: incidir en la millora del benestar i la salut de la població i reduir les desigualtats socials a partir d'un treball global que incideixi en tots els determinants de la salut. És en l'àmbit de la salut on, cada vegada més, la ciutadania demana no solament tenir accés a una atenció sanitària de qualitat que resolgui els problemes de salut, sinó també viure en un entorn sigui social, laboral o de lleure segur i saludable.
Així, el procés d'elaboració del Pla Local de Salut es dividirà en dues grans fases: la fase d'anàlisi de situació de salut o perfil de salut, a partir de les dades objectives que ofereixen indicadors de l'àmbit sanitari, i l'elaboració del Pla d'acció.
El Pla d'acció té per objectiu definir els objectius estratègics, operacionals i les accions que es portaran a terme per al període 2022-2025. És en aquest apartat on serà indispensable la participació del teixit associatiu per promoure la implicació de la ciutadania en la redacció del Pla a fi que el document reculli les propostes més àmplies i diverses possibles. Es tracta d'analitzar els determinants de la salut de la població sobre els quals es pot intervenir des de sectors que no són el sanitari -educació, serveis socials, transport, comerç, indústria, medi ambient, habitatge, urbanisme, agricultura, entre d'altres, per millorar les condicions de salut de les persones.