La Nostra Dansa, el Pubillatge Torderenc i la Colla dels Geganters i Grallers de Tordera van representar el nostre municipi en una trobada on també van participar grups de folk grups procedents d'Argentina, Eslovàquia, Sèrbia, Catalunya i Tordera.

">

Tordera s'omple de cultura popular amb la cloenda de les 51es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

Última revisió 12-09-2023 10:15
12/09/2023

La Nostra Dansa, el Pubillatge Torderenc i la Colla dels Geganters i Grallers de Tordera van representar el nostre municipi en una trobada on també van participar grups de folk grups procedents d'Argentina, Eslovàquia, Sèrbia, Catalunya i Tordera.

Tordera s'ha convertit, el passat 10 de setembre, en la seu internacional de cultura folklòrica. Grups vinguts d'arreu del món van fer gaudir a un públic torderenc que va omplir els carrers i la Plaça de l'Ajuntament de Tordera.

La sala de plens de l'Antic Hospital de Pobres va obrir la tarda d'activitats amb la recepció oficial a les colles participants de les 51es Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya. L'alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, acompanyada pel regidor de cultura Pere Garcia i representants d'AdiFolk Catalunya van donar la benvinguda amb el repartiment de diferents obsequis commemoratius de la cita. Tot seguit, es va realitzar la foto oficial de grup en el Parc de la Sardana i posteriorment es va completar una cercavila per diferents carrers del nucli urbà fins a arribar a la plaça de l'Església, escenari final de les actuacions en directe per part dels grups musicals. Més d'un centenar de persones van gaudir de les representacions tradicionals pertinents de cada país amb una mostra ben completa de balls i música en viu.

Finalment, a la pista de l'Amistat es va celebrar el sopar de cloenda i l'acomiadament de les autoritats a tots/es els participants.

Des de l'Ajuntament de Tordera s'agraeix la col·laboració de les entitats torderenques per la seva participació i fer possible aquesta jornada i també a l'Adifolk per escollir el nostre municipi com a seu de la cloenda de les jornades. La Colla de Geganters i Grallers de Tordera va mostrar els gegants representants del municipi i el seu arrelament a la terra. A més, es va viure per primer cop el retorn del grup sardanista Antaviana, que va reagrupar-se per aquest esdeveniment especial, essent ovacionats al final de l'actuació. Durant tota la jornada, el pubillatge torderenc va acompanyar les activitats. A més, també hi va haver unes paraules de record pels Diables de Tordera i els Castellers de Tordera.

Tal com va recalcar l'alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, damunt l'escenari, acollir la Cloenda de les 51es JIF suposa posar Tordera al mapa internacional. Un esdeveniment amb participació mundial que, a més, va servir per apropar la cultura d'altres països als torderencs, torderenques i visitants del municipi que van gaudir de l'espectacle. A més, l'alcaldessa va proposar als grups torderencs presentar-se a la convocatòria de l'Adifolk per participar del "tour" internacional representant la cultura catalana. Les jornades van tenir una valoració molt positiva per part de l'organització i el nou govern municipal.

L'acte va començar amb un minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol del Marroc.

Us adjuntem l'enllaç on trobareu diferents fotografies de l'acte realitzades pel fotogràf (Aitor Roger) Àlbum de fotos